In de schijnwerpers de...

Recept 94, Zoetzure linzen met casselerrib.

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g linzen, 2 uien, 2 appels, 1 eetl. azijn, 2 eetl. suiker, majoraan, tijm, 6 dl vleesbouillon, 4 plakken casselerrib van elk plm. 100 g, 6 aardappelen (geschild en in stukken), verse peterselie

Bereiding:

Een eenvoudig te bereiden voedzaam gerecht uit de römertopf. Lekker met een frisse salade.
Voorbereiding:
Laat de römertopf geruime tijd weken in koud water.

Bereidingswijze:
De ui pellen en snipperen, de appel schillen en in dunne schijfjes snijden. Mengen met de linzen en overdoen in de römertopf. Azijn, suiker, majoraan en tijm toevoegen. Het geheel begieten met de bouillon. De casselerrib erop leggen. De schotel met het deksel erop in de niet-voorverwarmde oven plaatsen, die je op 200-220 graden zet. Na 45 minuten het gerecht een keer omscheppen en vervolgens nog 45 minuten terugplaatsen in de oven. Voor het opdienen garneren met de peterselie.