500 g lamslappen,
1 eetl. bloem, zout,peper, 2 theel. kerriepoeder, 2 uien, 1 teentje
knoflook, 2 eetl. olie, 2 tomaten, 1 kleine appel |
In de Römertopf
bereidde lamsragout
Bereidingswijze:
Snijd het vlees in stukken en haal deze door de bloem, die met zout
en kerriepoeder is vermengd. Laat het vlees snel in de olie
bruinbakken met de gesnipperde ui en de knoflook. Doe het vlees met
de ui na enige afkoeling over in de vochtige braadschotel. Voeg de
ontvelde en in plakjes gesneden tomaten toe en de geschilde en in
blokjes gesneden appel. Giet zoveel water op het vlees dat het juist
onderstaat. Plaats de gesloten schotel in de oven , stel deze in op
250°C, stand 5, en laat het vlees zachtjes gaarstoven in ca. 2 uur.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper en dien op met droge
(basmati)rijst.
|