Calorie-arm. Een
gerecht dat volkomen zonder vet wordt gemaakt en ook nog
voortreffelijk smaakt.
Voorbereiding
Römertopf, ook het deksel, voor het gebruik 10 minuten onder water
zetten en laten uitlekken.
Bereidingswijze:
Het vlees in smalle reepjes snijden. De ui in halve ringen snijden.
Champignons schoonvegen en in niet te dunne plakjes snijden. Dit
alles met de Chinese kruiden, zout, knoflook uit de pers, sherry,
sojasaus goed dooreen gemengd in de uitgelekte Römertopf leggen. Zet
de Römertopf met het deksel erop in de KOUDE oven, stel deze in op
gasstand 5 (220?C) en ? 30 minuten laten trekken. Intussen de
bamboespruiten in smalle repen snijden, de gember klein snijden,
maar nog beter is het de gember ook door de knoflookpers te doen, je
hebt dan nog meer smaak van de gember. De papaja uit laten lekken.
Na 30 minuten deze ingrediënten toevoegen bij het vleesmengsel.
Deksel op de Römertopf doen en terug in de oven zetten en nog 70
minuten laten staan. Na 40 minuten kan de oven terug op gasstand 3
(180?C) Neem de laatste 15 minuten de deksel eraf, zodat het vlees
kleur kan krijgen.
Serveertips:
Serveren met goed droog gekookte rijst en een koel glas bier.
|