In de schijnwerpers de...

Recept 76, Römertopf met spinazie.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 grote ui, 100 g ham, 1 pakje instant aardappelpuree a 125 g, 4 dl. melk, 2 eieren, 4 eetl. geraspte oude kaas, 1 pak diepvriesspinazie a 600 g, 1 eetl. boter of margarine, 4 plakjes dun gesneden kaas

Bereiding:

Voorbereiding:
De ui pellen en snipperen.
De ham in stukjes snijden.
De aardappelpuree maken met water en ? l. melk.
Boven een kom de eieren breken en er 1 dl. melk en geraspte kaas door roeren.

Bereidingswijze:
De römertopf in een bak met koud water 15 min. laten staan.
Intussen in een pan de spinazie koken volgens de gebruiksaanwijzing.
Roer er ui, ham, aardappelpuree en het ei-kaasmengsel door.
De römertopf uit het water nemen en de bodem met aluminiumfolie bedekken.
De boter in stukjes erop leggen.
Het spinaziemengsel erover verdelen en de plakjes kaas erop leggen.
Met het deksel erop in het midden van een koude oven schuiven.
De oven op 240°C zetten en de spinazieschotel in ± 40 min. heet laten worden.
De deksel eraf nemen en de schotel in ± 10 min. bruin laten kleuren.