|
In de schijnwerpers de...
|
Recept 74, Italiaans varkensvleesgerecht uit de Römertopf.
|
Ingrediënten voor 4 personen: |
500 gram varkensfilet; ca. 250 gram rijpe (pomodoro- of vlees-)tomaten (je kunt ook gepelde tomaten uit blik gebruiken, dan hoef je ze niet te koken/ontvellen); 250 gram (kastanje)champignons; 8-10 plakken gekookte (schouder)ham; 1-2 tenen knoflook; tijm, rozemarijn en salie; 125 cl (=kopje) zure room of turkse yoghurt; 1 eetlepel tomatenketchup of tomatenpuree; 100 gram geraspte (knoflook- of parmezaanse) kaas. Eventueel wat mozzerella... |
Bereiding: |
Een heerlijk en
apart varkensvleesgerecht uit de Italiaanse keuken. Goed te
combineren met pasta en salade. Door gebruik van de Romertopf mengen
de smaken en geuren goed, maar ook in een "gewone" ovenschaal bereik
je een goed resultaat.
|