In de schijnwerpers de...

Recept 70, Rundvleesschotel met champignons uit de Römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram runderpoulet
500 gram champignons
1 bloemkool
1 ui
1 eetlepel boter
1/2 kopje water
1/2 theelepel Engelse kerrie
peper, zout
sambal (als men het pittiger wil)

Bereiding:

Mals Römertopfgerecht
Voorbereiding:
De bloemkool in roosjes verdelen (geen stronken). Deze een half uur in water met wat zout zetten.
Champignons in plakjes snijden (gebruik eiersnijder).
Ui snipperen.
Bereidingswijze
** Zet de Römertopf voor gebruik altijd een kwartier onder koud water. **

Doe de runderpoulet, de bloemkoolroosjes en de gesneden champignons in de Römertopf.
Bestrooi het geheel met de gesnipperde ui, de kerrie, de peper en het zout. Giet het water er voorzichtig overheen zodat de specerijen doorlekken.
Leg her en der wat klontjes boter erop.
Plaats in koude oven.
In plm. 1,5 uur mals stoven in oven van 220 graden (hete luchtoven: 200°C.).
Serveertips:
Puree, rijst of gekookte aardappels.