Bestrooi het
kalfsvlees met peper en zout, besprenkel het met het citroensap en
snijd het tussen de vliezen open (of vraag uw slager, dit te doen).
Kneed van het gehakt, de fijngesneden uien, het ei, het in water
geweekte en goed uitgeknepen broodje een vulling en breng deze op
smaak met peper en zout.
Vul de kalfsborst gelijkmatig met het vleesmengsel en naai hem
dicht.
Leg het vlees met enkele klontjes boter in de natgemaakte Römertopf.
Leg het deksel op de schotel, zet hem in een koude oven, die op
200ºC. is ingesteld en braad het vlees in ± 2 uur gaar.
Roer de zure room door het braadvocht en bind de saus naar
verkiezing met aangemengd bloem.
Dien deze schotel op met macaroni.
Variaties voor de vulling:
Vervang het gehakt geheel of gedeeltelijk door gemalen lever.
Of: Vermeng vulling met het sap van 1 sinaasappel en de geraspte
schil van 1/2 sinaasappel.
Of: Vermeng de vulling met doormidden gesneden champignons.
Of: Vermeng de vulling met gehakte peterselie en geraspte
citroenschil.
Of: Vermeng de vulling met 1 eetlepel rozijnen, 1 mespunt suiker en
geraspte citroenschil.
Of: Vermeng de vulling met doperwten en gehakte peterselie.
Of: Bedek het vlees met dunne schijfjes spek.
Of (zeer pikant): Vul De kalfsborst met fijngehakte paprika en
ontvelde tomaten.
Of: Maal resten gebraden vlees in de mixer of vleesmolen, kruid met
worcestershiresaus, maak het met zure room tot een smeuïg geheel en
vul de kalfsborst met dit mengsel.
|