Leg het vlees in
de natgemaakte Römertopf.
Leg het deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de
oven in op 220ºC. en braad het vlees bijna gaar.
Voeg wat heet water, de soepgroenten en de ontvelde en in vieren
gesneden tomaat toe en smoor het vlees in ± 1 uur gaar.
Giet het braadvocht voorzichtig af in een pannetje, voeg water toe
en maak de saus af met sauspoeder en mosterd.
Plaats het vlees voor een bruin korstje 10 minuten zonder deksel in
de oven terug.
Dien op met aardappelpuree en zuurkool.
Variaties:
Smoor 2 fijngesnipperde uien mee.
Of: Maak de saus af met een scheutje witte wijn en wat suiker.
Of: Maak de saus af met zure room.
Of: Maak de saus, om een wildsmaak te krijgen, af met rode wijn en
enkele fijngeplette jeneverbessen.
|