In de schijnwerpers de...

Recept 31, Hutspot anders uit de Römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram winterpeen, in stukjes gesneden
500 gram uien, kleingesneden
500 gram aardappelen, in blokjes
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 tak verse rozemarijn, fijngehakt of 2 theel. gedroogde
1 blaadje salie, fijngehakt of ¼ tl. gedroogde
1 maattheel. van 5 ml. herbes de Provence
300 ml. bouillon (bijv. runder, kippen of groenten)
3 eetl. olijfolie
zout/peper
•Römertopf of zware stoofpan zoals Le Creuset, Staub, etc.) van ca. 2,3 liter inhoud (Römertopf vooraf 20 min. in koud water zetten)

Bereiding:

Neem een grote schaal of pan en meng alle ingrediënten, behalve de bouillon en meng met schone handen goed door. Breng goed op smaak met zout en peper, maar houd er rekening mee dat bouillon van blokjes ook zout zijn. Vul de römertopf met de groenten (er zal een bergje ontstaan). Vul aan de zijkant met bouillon. Plaats met de deksel erop in de koude oven. Stel de oven in op 220 graden (boven- en onderwarmte, geen hetelucht) en laat 1 ½ uur stoven.