In de schijnwerpers de...

Recept 25, Varkenshaas met amandelen uit de Römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 varkenshaasjes
2 theelepels zout
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels witte peper
1 losgeklopt ei
100 g geschaafde amandelen
2 glazen calvados (of cognac)

Bereiding:

Voorbereiding:
Römertopf onder water leggen.
De varkenshaasjes inwrijven met peper, zout en paprikapoeder.
Ze achtereenvolgens door het losgeklopte ei en het amandelschaafsel halen en ze dan in de Römertopf leggen.
Bereidingswijze:
Na ze met calvados besprenkeld te hebben, de Römertopf sluiten en ze in 1 uur in een oven van 240ºC. graden braden.
Serveertips:
Serveren met een roomsaus, waar je wat van het vocht uit de römertopf door kan doen.
Lekker met gebakken aardappels en sperziebonen.