In de schijnwerpers de...

Recept 21, Kippenbouten in kerriesaus uit de Römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 kippenbouten
zout, kerriepoeder
1/2 eetlepel boter
± 50 g doorregen rookspek
1 blik ananas (4 schijven)
100 g gesneden soepgroenten of 1 bekertje diepvriessoepgroenten
2 appels
1 eetlepel gembersaus
1 eetlepel tomatenpuree
± 2 theelepels kerrie
1 dl witte wijn
1/2 zakje kerriesaus
1/2 potje zure room

Bereiding:

Wrijf het vlees in met zout en kerrie; leg het in de vochtige, met boter bestreken schotel en dek de kip af met plakjes spek.
Zet de gesloten schotel in de oven, stel deze in op 250ºC en braad de kip 45 minuten.
Laat intussen de ananas uitlekken en snijd de schijven klein.
Vermeng de soepgroenten met de ananas, de geschilde en in blokjes gesneden appels, de gembersaus, de tomatenpuree, de kerrie, de warm gemaakte wijn en het vocht van de ananas.
Voeg dit mengsel bij de kip en laat het geheel in ± 1/2 uur verder gaar stoven.
Haal de kip uit de schotel, strooi het sauspoeder door het vocht en laat het in de oven in ± 5 minuten binden.
Maak de saus af met de zure room en leg de kipstukken terug in de saus.
Dien het gerecht op met rijst.