In de schijnwerpers de...

Recept 131, Stoofpot uit Warschau.

Ingrediënten voor 4 personen:

750 g runderschouder
zout en peper
1 ui
1 wortel
1 prei
1 stuk selderijknol
1 theelepel tomatenpuree
1/4 l zure room
1 afgestreken eetlepel maizena

Bereiding:

Voorbereiding:
Plaats de Römertopf 10 min in water.
Wrijf de schouder met peper en zout in.
Snipper de uien, snij de wortel,prei en selderij in plakjes.

Bereidingswijze:
Leg al de groenten in de pot.
Steek de schouder op een spies en leg die erop.
Zet de pot in een koude oven (afgesloten) en laat in circa 50 min gaar worden bij een temperatuur van 250°C.
Neem het vlees eruit en hou het warm.
Voeg de tomatenpuree,zure room en een scheutje water bij de groenten en laat samen even stoven.
Wrijf het mengsel door een zeef.
Leng de maizena met koud water aan en roer door de saus en laat nog even opkomen, maar niet koken.

Serveertip:
Geef er aardappelpuree en doperwtjes met gestoofde uisnippers bij.
Serveer het vlees in plakken en giet de saus erover.