1 stuk rosbief
van 600 g, zout, vers gemalen peper,kwart winterwortel, 1 ui
1 of 2 hele tenen knoflook, takje tijm, laurierblad, 75 g boter, 1
eetl. bloem, 2 eetl. madeira, 250 g gekookte doperwten, 250 g
gekookte worteltjes, 1 eetl. fijngehakte peterselie!
Zet de braadschotel voor het gebruik een tijdje in koud water.
(enkele uren)
Wrijf het vlees in met zout en peper en leg het in de braadschotel.
Maak de wortel en de ui schoon en snijd de wortel in plakken en de
ui in stukjes. Leg de winterwortel , de ui, knoflook, tijm en de
laurier om het vlees. Laat de boter bruin worden en schenk deze over
het vlees en de groente. Sluit de schotel en zet deze in een niet
voorverwarmde oven van 250°C. Braad het vlees in ca. 50 minuten
gaar. Haal het vlees even uit de schotel en zeef het braadvocht.
Druk alle groenten goed door de zeef. Bind de saus wat bij met de
met de madeira aangemaakte bloem en maak ze op smaak af met zout en
peper.
Leg de doperwtjes en worteltjes om het vlees in de schotel en schenk
de saus eroverheen. Laat het gerecht weer in de oven goed doorwarmen
en dien het op in de braadschotel, bestrooid met peterselie. |
Wrijf het vlees
in met zout en peper en leg het in de braadschotel. Maak de wortel
en de ui schoon en snijd de wortel in plakken en de ui in stukjes.
Leg de winterwortel , de ui, knoflook, tijm en de laurier om het
vlees. Laat de boter bruin worden en schenk deze over het vlees en
de groente. Sluit de schotel en zet deze in een niet voorverwarmde
oven van 250°C. Braad het vlees in ca. 50 minuten gaar. Haal het
vlees even uit de schotel en zeef het braadvocht. Druk alle groenten
goed door de zeef. Bind de saus wat bij met de met de madeira
aangemaakte bloem en maak ze op smaak af met zout en peper.
Leg de doperwtjes en worteltjes om het vlees in de schotel en schenk
de saus eroverheen. Laat het gerecht weer in de oven goed doorwarmen
en dien het op in de braadschotel, bestrooid met peterselie.
|