In de schijnwerpers de...

Recept 108, Petisco Peri-Peri.

Ingrediënten voor 4 personen:

3 eetlepels olijfolie
750 gram magere runderlappen (gesneden)
250 gram kippenlevertjes
1 gesnipperd ui
2 teentjes knoflook, geperst
tobasco, afhankelijk van de pittigheidgraad
sap van een uitgeperste citroen
aromat
200 ml rode wijn

Bereiding:

Pittig Römertopf recept uit Mozambique, gekregen van mijn schoonzusje die in Zuid Afrika heeft gewoond.
Voorbereiding:
Römertopf gedurende een half uur in water dompelen. Alle ingrediënten in Römertopf en door elkaar mengen.

Bereidingswijze:
In een niet voorverwarmde oven zo'n 2 a 3 uur laten sudderen (180°C. tot 220°C.)
Tussendoor eventueel nog wat wijn toevoegen.
Serveertips:
Heerlijk met stokbrood en een groene frisse salade. Een goed gerecht om samen met vrienden tijdens het eten bij te praten.