In de schijnwerpers de...

Recept 106, Rosbief met groenten uit de römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

800 gram aardappel; 500 gram runderrosbief;
160 gram ui; 5 theelepels mosterd; 3 eetlepel olie; 3 eetlepel peterselie; 2 stuks wortel (winter-); 2 theelepel kruiden (Provencaals); 1 blokje bouillon (vlees);
naar smaak peper

Bereiding:

Voorbereiding:
Aardappelen schillen en tot gebruik onder water zetten. Wortelen (400 g) schrappen en in staafjes snijden. Ui in stukken snijden. In kommetje peterselie (3 takjes) fijn knippen. Erdoor roeren: olie, Provencaalse kruiden, peper en mosterd. Hiermee vlees bestrijken.

Bereidingswijze:
Römertopf minstens 10 minuten onder koud water zetten. Intussen aardappelen in stukjes snijden. In 2 deciliter heet water bouillontablet oplossen. In römertopf schenken. Rosbief erin leggen. Aardappelen, wortelen en uien eromheen leggen. Römertopf afsluiten en in midden van koude oven zetten. Oven inschakelen op 250 graden en rosbief in 1:15 uur gaar laten worden.