Vul een bak met
koud water, zet de Römertopfschaal en deksel onder water en laat ze
± 15 minuten staan.
Pel en snipper intussen de ui.
Verwijder van de preien het lelijke blad en de worteltjes, snijd ze
in ringen van ± 1 cm, was die in een vergiet en laat ze uitlekken.
Schrap en was de worteltjes en snijd ze in stukjes van ± 2 cm.
Bestrijk de rollade met de mosterd.
Neem de Römertopfschaal en het deksel uit het water en leg de
rollade in de schaal.
Verdeel de ui, prei en wortel er omheen, strooi zout en peper over
de groenten, schenk de wijn erover en leg het deksel erop.
Zet de Römertopf in een koude oven.
Verwarm de oven op 225ºC en laat de rollade in ± 1½ uur (gerekend
vanaf het moment dat de oven op temperatuur is) gaar worden.
Neem de schaal uit de oven en verwijder het deksel.
Lekker met gekookte aardappelen.
|