Risotto III

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de rijst:
300 g rijst
50 g boter of slaolie
1 ui
7 dl bouillon of 6 dl bouillon en 1 dl wijn
een mespunt saffraan/kurkuma
Voor de vulling:
4 eetlepels tomatenpuree
peper, nootmuskaat
100 g oude kaas

Bereiding:

Bak de rijst (ongewassen of goed gedroogd) in de hete boter of olie.
Fruit, zodra ze doorzichtig en iets geel is, de schoongemaakte,
kleingesneden ui mee.
Voeg de hete bouillon (en de wijn) en desgewenst de saffraan of de kurkuma
toe en kook de rijst in ± 25 minuten gaar (de massa mag iets smeuïg zijn).
Maak de risotto op smaak af met de tomatenpuree, peper en nootmuskaat.
Roer er de helft van de geraspte kaas door of dien de kaas bij de risotto op.
Variaties:
Risotto met champignons en ham:
meng 150 g gesmoorde champignons of uitgelekte champignons uit blik en 60 g kleingesneden ham door de risotto.

Voor straks eet lekker !