Kip ovenschotel met kidneybonen en aubergine

Ingrediënten voor 4 personen:

1 aubergine in dunne schijven 1 pond kipfilet, in blokjes 1 ui, gesnipperd 1 blik tomaten (400 g) 1 blik rode kidneybonen (420 g) uitgelekt. 1 el paprikapoeder 1 el fijngehakte verse tijm of 1 tl gedroogde tijm 1 tl chilipoeder 300 gr crème fraîche ½ tl nootmuskaat zout en peper 1 el olijfolie, voor het bestrijken.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190ºC. Leg de aubergine in een vergiet en bestrooi hem met zout. Zet de aubergine 30 minuten weg. Spoel hem vervolgens af en dep hem droog. Vet een pan met antiaanbaklaag in me de olie en bak de aubergineschijven, die u een keer keert, in porties goudbruin. Haal de aubergine uit de pan en doe de kip en ui erin en bak ze goudbruin. Voeg de tomaten, bonen, paprikapoeder, tijm, chilipoeder en zout en peper toe. Meng de crème fraîche en nootmuskaat in een kom. Leg het vlees en de aubergine in laagjes in een ovenschaal. Eindig met de aubergine. Bedek alles meet een laagje crème fraîche en bak het in 50-60 minuten goudbruin.