2 uien, 2 x 25 g boter,
100 g geraspte kaas, zout en peper, 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 6
plakken ham á 50 g, 4 eetlepels paneermeel, 2 tenen knoflook, 3
eetlepels bloem, 1 vleesbouillon tablet,
1 1/2 dl melk, beetje water, 3 pakken diepvries soepgroenten,
worcestersaus, 2 kg prei, 1 tl paprika poeder. |
Uien pellen en snipperen.
Prei wassen en in ringen van ± 1 cm snijden, in vergiet laten
uitlekken.
In een kommetje de helft van de kaas en het paneermeel doen en
vermengen.
Ovenschaal van 2 liter invetten. In pan 25 g boter verhitten en de
uien in ± 3 minuten glazig bakken. Knoflook erin uitpersen.
Toevoegen: paprikapoeder, peper en zout, Italiaanse kruiden
Deksel op de pan en 15 minuten laten stoven.
Ondertussen de oven voorverwarmen op 220ºC.
in steelpan 25 g boter smelten en met houten lepel bloem en
bouillontablet erdoor roeren. Al roerend melk en water tot dikke
saus ontstaat, dan de ham er doorheen roeren, de helft van de kaas,
enkele druppels worcestersaus. Aan de prei de soepgroenten toevoegen
en nog 5 minuten stoven. Mengsel van groenten in ovenschaal doen. De
kaassaus erover schenken. De kaas gemengd met paneermeel erover
strooien en in de oven tot er een goudbruin korstje op zit. |