Maak van de natriumarme
bouillonpoeder en het water een bouillon.
Verwarm de olie in een grote braadpan.
Braad de kipfilets in de hete olie aan tot ze rondom bruin zijn.
Haal de kip uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.
Snijd de champignons in plakjes.
Doe de champignons met het gesnipperde knoflookteentje in de
braadpan en bak ze ca. 2 minuten in de olie.
Voeg de bloem toe, roer even en giet de sherry en natriumarme
bouillon er scheutje voor scheutje bij. Blijf roeren tot de saus dik
wordt.
Leg de kipfilets terug in de pan.
Zet het vuur laag en laat alles afgedekt 30 minuten zachtjes stoven.
Roer af en toe.
Schil 3/4 van de komkommer en snijd deze in grote blokjes.
Was het overgebleven stuk en snijd het ongeschild in heel dunne
plakjes voor de garnering.
Voeg de komkommer bij de kip en laat 15-20 minuten meestoven tot de
kip gaar en de komkommer nog knapperig is.
Roer de zure room door de saus, verwarm dit geheel zonder te koken.
Leg de kipfilets op een verwarmde schaal, leg de blokjes komkommer
eromheen en giet de saus erop.
Garneer met de achtergehouden plakjes komkommer.
Tip: voeg eventueel peper, komijnzaad en/of paprikapoeder toe aan de
saus als extra smaakmakers.
Lekker met gekookte (basmati) rijst |