Pikante kip

Ingrediënten voor 4 personen:

4 kippenbouten
4 rode lomboks of pepers in reepjes (pit zit in zaadjes)
6 grof gehakte kemirienoten (noot uit Indonesië) of para- of hazelnoot
1 gesnipperde ui
3 fijngehakte knoflookteentjes
1 theel. trassi
1 eetl. fijngesneden gemberwortel
zout en versgemalen peper
2 eetl. zonnebloemolie
1 gekneusde stengel sereh (dikke uiteinde)
1 blik kokosmelk (400 g)
3 djeroek peroetblaadjes of citroenmelisse
5 salamblaadjes of laurierblaadjes
2 eetl. ketjap manis (zoet)

Bereiding:

Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast
Maak de lomboks schoon en snijd ze klein
Rooster de noten in de verwarmde koekenpan zonder olie
Wrijf de lombok, de kemirie, de ui, de knoflook, de trassi en de gember in de vijzel fijn
Wrijf de kip in met zout en peper
Verwarm de olie in een pan en bak hierin de kip rondom bruin
Neem de kip even uit de pan en leg die op een stuk aluminiumfolie
Roerbak de pasta uit de vijzel 1 minuut in de pan en voeg de overige ingrediënten toe
Leg de kip terug en verwarm het geheel met een deksel op de pan ca. 45 minuten
Roer af en toe en controleer de gaarheid van de kip
Lekker op een warme dag met gekookte rijst en atjar tjampoer