Kalfsentrecote met garam masala en kokos

Ingrediënten voor 4 personen:

4 Kalfsentrecôtes
2 eetlepels bloem
1 eetlepel boter
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 middelgrote ui, fijngesneden
1 eetlepel garam masala (Indiase kerrie)
1 theelepel gemalen citroengras (sereh)
1/4 rode Spaanse peper, in reepjes
2 dl dunne kokosmelk
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Neem de kalfsentrecôtes een half uur vooraf uit de koelkast. Bestrooi ze rondom met vers gemalen peper en bloem en klop daarna het overtollige bloem eraf. Verwarm de boter in een pan met anti-aanbaklaag en bak hierin de kalfsentrecôtes, om en om, mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem de kalfsentrecôtes uit de pan, bestrooi ze met zout en houd ze warm.
Fruit de knoflook, ui, masala en citroengras in de overgebleven braadboter, zonder te kleuren. Voeg kokosmelk toe, laat alles 10 minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met zout en rode Spaanse peper.
Lekker met basmati rijst en roergebakken paksoi.