De lekkerste Vis gerechten !

Een speciale selectie van recepten voor de lekkerste vis gerechten,

als hoofdmaaltijd, met zorg bij elkaar verzameld !

Recepten zijn voor 4 personen, tenzij in recept anders vermeld.

 Alle recepten worden gewaardeerd door sterren ( van 1 t/m 5 sterren) !

1 = lekker, 2 = erg lekker, 3 = heel lekker, 4 = geweldig lekker, 5 = super lekker !

            

Vis bereiden:

Wanneer is vis vers !

Verse vis is veerkrachtig. Druk met de vinger op de vis; de afdruk van uw vinger mag niet in de vis achter blijven. De ogen moeten nog helder zijn en bol staan. Zolang de vis vers is zijn de kieuwen rood. Vis moet neutraal ruiken en niet naar vis. Hoe sterker de vislucht, hoe ouder de vis.

Koken van vis.

De term "gekookte vis" is zo ingeburgerd dat hij soms tot misverstanden aanleiding kan geven. Vis wordt nooit gekookt maar gepocheerd. Het water of de bouillon waarin u de vis wilt "koken" moet net tegen de kook aan moet zijn en vooral niet borrelen. Nog beter is een stoompan waarin het water (met kruiden) wel mag koken. De vis wordt gaar op het boven de stoom liggende rooster en behoudt beter zijn smaak omdat er geen sappen in het water verdwijnen.

Op de graat.

Pocheer, stoom of bak vis bij voorkeur op de graat, en haal die er pas uit als de vis gaar is De aromaten die de graat bevat, mist u bij het bereiden van filets.

Bakken van vis.

Vis wordt gebakken in een koekenpan of speciale visbakpan, in boter of (olijf)olie. Droog de vis goed met een schone doek of keukenpapier. Zout de schoongemaakte vis en laat het zout ongeveer 10 minuten intrekken, voeg peper en een paar druppels citroensap toe. U kunt ook speciale viskruiden gebruiken die u bij ons in de winkel kunt kopen. Voor de vis in de hete boter of olie gaat, wordt hij door de bloem gehaald (of gepaneerd). Haal de vissen of de moten door de bloem, dan door de melk en opnieuw door de bloem. Schud overtollige bloem eraf.

Paneren.

Haal de vissen of moten door opgeklopt eiwit en daarna door het paneermeel. Schud overtollig paneermeel eraf.
Beweeg de vissen onder het bakken voorzichtig heen en weer om aanbakken te voorkomen (leg platvis met de lichte kant naar beneden in het hete vet). Bak de vis aan alle kanten goudbruin in schuimende boter. Neem de vis uit de pan en laat hem uitlekken op grauw papier om overtollig vet te verwijderen. Als u frituurt kunt u als "bekleedsel" ook een beslag maken, waar u de vis doorhaalt alvorens hem in het hete vet te laten glijden.

 

Mijn Top 123...