Bestrooi het vlees met
zout en laat het op kamertemperatuur komen. Maak de peultjes en de
spruiten schoon. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de dikke steel
en snijd deze enkele malen in de lengte door. Halveer de tomaatjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op een matige
hittebron in ca. 15 minuten gaar. Draai het halverwege de baktijd
om. Schep het vlees uit de pan. Giet de bouillon en slagroom bij het
braadvocht en breng aan de kook. Laat de saus ca. 3 minuten zachtjes
koken. Kook, in lichtgezouten water, de spruiten in ca. 8 minuten en
de peultjes en de broccoli in ca. 5 minuten beetgaar. Giet de
groenten af. Meng groenten, tomaatjes, peterselie, citroensap en
honing door elkaar. Verdeel de met peper bestrooide tournedos over
de borden. Schep de saus om het vlees heen. Verdeel de groenten over
de borden.
Tip:
Serveersuggestie: Eet hier beetgaar gekookte pasta, bijvoorbeeld
tagliatelle of gekookte of gebakken krielaardappeltjes bij. |