Recept 22,
Parelhoenfilets met zuurkool, spekjes en druiven |
Ingrediënten voor
4 personen: |
4 parelhoenfilets
zout en versgemalen peper
500 g zuurkool
1 eetl. maïzena
40 g boter
1/2 l kippenbouillon
100 g spekblokjes
250 g champignons, in plakjes
1 blikje gepelde druiven, uitgelekt |
Bereiding: |
Bestrooi de filets met
zout en peper. Spoel de zuurkool af en snijd klein. Roer een
scheutje water door de maïzena.
Verhit de boter in een braadpan of hapjespan en braad de
parelhoenfilets rondom aan. Voeg de bouillon toe en breng aan de
kook. Temper de hittebron en stoof de filets langzaam in een
gesloten pan op een lage hittebron in circa 30 minuten gaar. Bak in
een koekenpan de spekblokjes knapperig. Schep ze uit de pan. Bak in
het achtergebleven vet de champignonplakjes knapperig en lichtbruin.
Voeg de druiven toe. Kook de zuurkool in een bodempje water gaar.
Giet de zuurkool af en meng met de spekjes, champignons en druiven.
Schep de parelhoenfilets uit de pan en bind het braadvocht met de
maïzena. Verdeel de filets en zuurkool over de borden. Schep wat
saus op de filets.
Variatie:
Vervang de parelhoenfilets door kalkoenfilets. |