Bak het gehakt
in de olie en verkruimel het.
Schil de uien en de knoflookteentjes, hak ze fijn en bak ze even
mee.
Ontvel de tomaten, verwijder pulp en pitjes en hak het vruchtvlees
in stukjes.
Doe ze samen met de puree in de pan en meng er de wijn door.
Kruid met peper en zout en laat alles 5 minuten garen.
Verhit voor de saus de boter in een pan en meng er de bloem door.
Doe er de melk bij en laat op laag vuur 5 minuten koken.
Kruid met de bouillon.
Schil de aardappelen, snijd ze in 1/2 cm dikke schijven en bak die
in de olie goudbruin.
Schik de helft van de aardappelen in een vuurvaste ovenschaal,
verdeel er het gehakt en de saus over en eindig met de rest van de
aardappelen.
Bestrooi met laurierblaadjes.
Dek de schaal af en bak het gerecht 40 minuten in een op 200ºC
voorverwarmde oven.
Laat het gerecht dan onafgedekt nog 10 minuten garen.
Ingezonden door Wilma de Vries. |