Panna cotta:
Doe de mascarpone, de room, basterdsuiker in een pan en klop goed
door elkaar. Splijt het vanillestokje en schraap met een lepeltje
het merg eruit, doe merg en stokje bij het roommengsel. Voeg de
sinaasappelrasp toe en verwarm dit alles tot het bijna kookt;
regelmatig roeren. Laat dit alles 20 minuten trekken op een laag
pitje.
Week de blaadjes gelatine in koud water.
Knijp de blaadjes gelatine goed uit, doe ze in een kom en voeg
hierbij de 4 eetl. melk. Laat 30 sec. in de magnetron de gelatine
smelten; goed roeren en bij het mascarpone mengsel voegen, goed
roeren tot de gelatine goed is opgelost. Het mengsel aan de kook
brengen en dan van het vuur halen. Iets laten afkoelen.
Zeef het mascarponemengsel en stort het in de licht ingevette
vormpjes. Laat ze in de koelkast in enkele uren koud en stijf
worden.
Aardbeiensaus:
Was de aardbeien, laat ze uitlekken, haal dan de kroontjes eraf en
halveer ze.
Doe de aardbeien in een sauspan, samen met 3 eetlepels water en de
suiker. Langzaam verhitten totdat de aardbeien zacht beginnen te
worden.
Doe de aardbeien in de blender (of pak de staafmixer) voeg de
balsamico azijn toe en pureer. Proef of het zoet genoeg naar je
smaak is, anders nog iets zoetstof toevoegen.
Je kunt dit mengsel zeven, zodat de pitjes eruit gaan, maar dat heb
ik niet gedaan. Zet de aardbeiensaus in de koelkast tot gebruik.
Haal de panna cotta's voorzichtig los en stort ze op een
dessertbordje. Lepel de aardbeiensaus eromheen, iets slagroom en een
blaadje munt/stukje aardbei.
|