400 gram pasta
naar keuze of dikke spaghetti
100 gram gerookt spek, in reepjes
1 ui, gesnipperd
2 rode (punt)paprika`s, in stukjes
1 courgette, in stukjes
150 gram Boursin of Bressot (kruidenkaas)
150 gram Ricotta
150 gram roomkaas (Mon Chou voor warme gerechten)
1 dl slagroom
zout, versgemalen peper
handje in reepjes gesneden verse basilicum
45 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
1 grote ovenschaal, ingevet |
Verwarm de oven
voor op 220ºC.
Kook de pasta al dente en laat goed uitlekken.
Bak de spekreepjes op laag vuur uit. Voeg de gesnipperde ui toe, bak
in een paar minuten glazig in het spekvet. Voeg de stukjes paprika
en courgette toe. Laat ± 5 minuten bakken
Bereidingswijze:
Voeg de stukjes paprika en courgette toe. Laat ± 5 minuten bakken.
Voeg de Boursin, ricotta, roomkaas en de slagroom toe. Laat eventjes
pruttelen en maak op smaak met zout en versgemalen peper. Roer de
basilicum erdoor.
Roer de uitgelekte pasta door de saus. Schep de pasta in de
ingevette schaal.
Strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover.
In de oven ± 25 minuten bakken totdat er een goudbruin korstje op
zit.
|