Pel en snipper
de ui en de tenen knoflook.
Verhit 1 eetlepel olie en fruit de ui en de knoflook even aan.
Voeg het gehakt toe en bak het al roerend rul.
Voeg de Italiaanse kruiden, de tomatenpuree en de bouillon toe en
laat het
geheel ± 10 minuten zachtjes sudderen.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
Was de courgette en de tomaten en snijd ze in plakjes.
Vet een ovenschaal in en leg 1/3 deel van de aardappelplakjes
dakpansgewijs
op de bodem.
Verdeel de helft van het gehakt hierover en leg er de helft van de
courgette
en tomaat op.
Strooi er zout en peper over.
Herhaal deze volgorde en dek de schotel af met aardappelplakjes.
Klop de eieren los met de yoghurt, de rest van de olie, zout en
peper.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Schenk het eimengsel over de schotel, strooi de kaas erover en bak
de
gehaktschotel in de oven in ± 45-60 minuten gaar.
Dek de schotel, als hij te bruin wordt, met aluminiumfolie af.
Lekker met een gemengde groene salade.
|