Pel de uien en
snipper ze fijn.
Was de pepers, halveer ze, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en
snijd de pepers klein.
Doe het gehakt, het ei, het gemberpoeder, de ketjap, 1/4 deel van de
ui en de helft van peper in een kom.
Pel de knoflook en pers die erboven uit.
Knip de selderij erboven fijn.
Meng alles goed door elkaar.
Rol van het gehakt kleine balletjes ter grootte van een walnoot.
Maak de wortels schoon, was ze en snijd ze in blokjes.
Verhit in een braadpan 50 g boter en fruit de rest van de ui en de
peper zachtjes 2 minuten.
Verkruimel het bouillontablet en de trassie erboven, voeg 6 dl water
toe en breng het aan de kook.
Voeg de rijst en de zwarte peper toe, leg de wortelblokjes erop en
laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
Schep de wortel dan voorzichtig door de rijst en kook het geheel in
nog eens 8 minuten zachtjes gaar.
Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de
gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin en gaar.
Schep de gehaktballetjes en de garnalen door de rijst en warm ze 2
minuten mee.
Serveer met atjar tjampoer.
|