600 g
vastkokende aardappelen (of 1 1/2 zakje kant en klare
aardappelgolfjes), 2 courgettes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 g
gehakt, 3 vleestomaten, kerrie, peper, zout en nootmuskaat, klontje
margarine, 100 g geraspte belegen kaas |
Voorbereiding:
Schil de aardappelen, snijd ze in plakken en kook ze 8-10 minuten
tot ze net gaar zijn.
Snipper de ui en snijd de tomaten in plakken en snij boven- en
onderkant van de tomaten in blokjes. Snijd ook de courgette in
blokjes. Vet de ovenschaal in. Verwarm de oven voor op 175°C.
Bereidingswijze:
Verhit een klontje margarine in een braadpan en fruit de ui 2
minuten, voeg het gehakt toe en pers er de teentjes knoflook bij.
Voeg de kerrie en nootmuskaat toe. Bak rul, en voeg dan de
courgetteblokjes en tomaatstukjes toe en kook dit zachtjes, met het
deksel op de pan, ca. 5 minuten tot de courgette beetgaar is. Breng
op smaak met peper en zout.
Bedek de bodem van de ingevette ovenschotel met de helft van de
aardappelplakjes. Schep hier het courgette/gehaktmengsel op. Leg
hier de andere helft van de aardappelplakjes op. Bedek vervolgens
met de tomaatplakken. Bestrooi licht met nog wat peper en zout op
naar smaak en strooi er tot slot de geraspte kaas over.
Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven tot de kaas lichtbruin
begint te kleuren en alles een beetje bubbelt. Erg lekker een frisse
salade erbij.
|