De sperziebonen
wassen, afhalen en breken. Het spek in dobbelsteentjes snijden. De
ui pellen en fijn snipperen. Weinig water met zout in een pan aan de
kook brengen. De sperziebonen erin
doen en in ca 10 - 15 minuten niet helemaal gaar koken. (is
afhankelijk van de soort) Daarna goed afgieten.
De spekjes in een pan laten uitbakken. De uien bij het uitgebakken
spek in de pan doen en zachtjes fruiten. De knoflook pellen en boven
de pan uitknijpen.
Alles goed door elkaar roeren en laten sudderen.
De peterselie schoonmaken, wassen en droogdeppen en fijnhakken. De
ham in reepjes snijden. Beide in de pan doen en ca. 2 minuten door
laten warmen. Daarna de boontjes toevoegen en dat alles voorzichtig
door elkaar mengen. Er overheen de bieslook doen.
Een vuurvaste ovenschaal beboteren. Het groentemengsel hierin doen.
De eieren met de zure room en ongeveer de helft van de kaas door
elkaar roeren. Pittig op smaak brengen met peper en zout en de
paprikapoeder.
Dit mengseltje over de bonen in de schotel uitschenken en de rest
van de kaas over de bonen strooien.
De schotel in het midden van de voorverwarmde oven op 180C. plaatsen
en ongeveer in 15 minuten laten warm worden. |