Voorbereiding:
Doe de kipfilets in een ondiepe schaal en giet er de balsamico-azijn
en kippenbouillon over en doe er suiker en knoflook bij. Laat aan
elke kant 10 minuten marineren.
Doe de couscous in een kom en giet er de kokende bouillon op. Sluit
af met plasticfolie en laat 5 minuten staan of totdat alle vocht
geabsorbeerd is.
Bereidingswijze:
Verhit de boter in een koekenpan op halfhoog tot laag vuur. Doe de
knoflook en de tijm erin en bak 3 minuten totdat de knoflook zacht
is maar nog niet bruin. Doe de couscous in de pan en bak al roerende
nog 2 minuten.
Verwarm voor de kip een koekenpan met olie voor op halfhoog vuur.
Haal de kip uit de marinade, doe hem in de pan en bak 3 a 4 minuten
per kant. Giet de marinade in de pan en kook de kip nog 1 minuut aan
elke kant of totdat de kip door en door gaar is en de marinade
ingedikt.
Serveertip:
Verdeel de couscous over de borden, leg daar de kip op en giet er
wat saus over. Geef er gestoomde boontjes of een andere groente bij.
|