400 g spaghetti
125 ml olijfolie
4 tenen knoflook, geperst
2 kleine rode pepers, zaad verwijderd, fijngehakt
2 trostomaten, ontveld, fijn gehakt
sap en rasp van 1 citroen
300-400 g kleine gekookte, gepelde garnalen
100 g rucola
Bereiding:
Pittige
spaghetti met knoflookgarnalen en rucola met vleugje citroen.
Voorbereiding:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Bereidingswijze:
Verhit vlak voor de spaghetti klaar is de olijfolie en knoflook in
een grote diepe koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg
zodra de knoflook begint te sissen (ong. na 30 sec.) de rode peper
toe en roer 1 min. tot het geurt. Voeg de tomaat toe en bak nog 1
min. tot de tomaat stuk kookt. Voeg citroensap en -rasp toe en de
garnalen, warm 1-2 min. door en breng op smaak met zout en peper.
Serveertip:
Giet de spaghetti af en voeg samen met de rucola toe aan de pan met
garnalen. Schep goed door elkaar en serveer.