6 struikjes
witlof (kleingesneden), 6 gekookte aardappels (in stukjes gesneden),
bakje rookspekjes, 2 uien in stukjes, 1 gekookte kipfilet in
stukjes, 1 zakje witte saus, scheutje ketjap, teentje knoflook
(geperst), peper/zout/provencaalse kruiden (naar smaak), beetje olie
of bakboter |
Voorbereiding:
Witte saus bereiden volgens verpakking.
Bereidingswijze:
Spekjes en stukjes ui bakken in klein beetje olie of boter, knoflook
erbij doen. Dan de stukjes witlof erbij doen en dit alles 5 min.
omroeren. Stukjes gekookte kipfilet erbij, evenals de rest van de
kruiden en een scheutje ketjap. Weer even goed omroeren en
doorwarmen. Stukjes gekookte aardappels toevoegen. En als laatste de
witte saus erdoor roeren. Alles goed doorroeren en eet dan lekker !
Serveertip:
Je kunt er ook een ovenschotel van maken:
laagje gekookte aardappels, dan groenten/kip husseltje erover en als
laatste de witte saus erover gieten! 15 min in de oven (180°C.).
|