Snij de kip in
blokjes en doe in een marinade van:
2 grote eetlepels Griekse Yoghurt
zakje `Tex-Mex` tacokruiden
scheutje citroensap
3 theelepels (basterd)suiker
1 theelepel Worcestersauce
1 theelepel Chilipoeder
2 eetlepels Chilisaus/Ketchup
gesnipperd sjalotje/uitje
2 teentjes knoflook
Stop dit in de koelkast en laat het marineren terwijl je begint met
de Tzakziki.
Zet in de tussentijd de oven op voorverwarmen (180°C.)
Voor de Tzatziki heb je ½ komkommer nodig, snij deze komkommer in de
lengte door en haal met een theelepel het `vruchtvlees` in het
midden eruit (dit om al het overbodige vocht er uit te halen).
Hierna rasp je de komkommer door de overgebleven Griekse Yoghurt.
Een klein scheutje citroensap en evt een scheutje Worcestersauce.
Voeg een eetlepel olijfolie toe.
Verder een groot teentje knoflook en op smaak brengen met peper en
zout.
Nu is het tijd om de resterende halve komkommer en de 6 tomaten in
plakjes te snijden. Wanneer dit gedaan is kunnen ze weg gezet worden
in de koelkast.
De oven zal ondertussen wel 180 graden bereikt hebben en de broodjes
kunnen er in voor 6-7 minuten in.
Terwijl de broodjes in de oven zitten kan de kip op heet vuur goed
gaar gebakken worden. Voeg tijdens het bakken
±
50 ml water toe
Wanneer de kip en de broodjes klaar zijn is in de tussentijd de
tzatziki ook al wat meer op smaak.
Snij de broodjes door de helft, smeer wat frisse tzatziki op de
broodjes, beleg met wat komkommer en tomaat en daarna is het tijd
voor wat heerlijk gekruide kip !
|