Voorbereiding:
Vlees in stukken snijden en door bloem wentelen. In braadpan boter
verhitten en vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al
omscheppend rondom bruin bakken. Spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes
meebakken. Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Paprika's
schoonmaken en in stukken snijden. Ui, knoflook en paprika door
vlees scheppen en alles ca. 2 minuten bakken. Paprikapoeder erover
strooien en ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Bouillontablet
oplossen in 2 dl. heet water.
Langs rand van pan tomatenblokjes, wijn en bouillon bij vlees
schenken. Tijm toevoegen. Aan de kook brengen en goulash afgedekt in
ca. 2 uur zachtjes (op vlamverdeler) laten sudderen.
Bereidingswijze:
Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden. Sperziebonen
schoonmaken, wassen en in drieën snijden. Aardappelblokjes en
sperziebonen door goulash scheppen en gerecht nog ca. 45 minuten
zachtjes gaar smoren. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveertip:
Serveren met volkorenbrood of rijst.
|