Ed's keuze, Kibbeling met ravigotesaus.

Ingrediėnten voor 4 personen:

Voor de saus:
2 grote zoetzure augurken, 1 ui, ½ eetlepel mosterd, 125 ml mayonaise, 125 ml creme fraiche, 1 eetlepel citroensap, zout, peper, frituurolie
Voor de kibbeling:
500 g kabeljauw(wangen), 2 eetlepels bloem, 4 eetlepels melk, 1 eiwit, viskruiden (vraag aan de visboer om echte kibbelingkruiden)

Bereiding:

De augurken en de ui fijnsnijden. De mosterd, de mayonaise, de creme fraiche en het citroensap door elkaar roeren en de augurk, de ui, wat zout en wat peper erdoor scheppen. De frituurolie verhitten tot 180?C. De vis in reepjes snijden.(kabeljauwwangen zijn al klaar). Een beslag roeren van de bloem, de melk, wat zout en wat peper. Het eiwit stijfkloppen en erdoor spatelen. De vis door het beslag halen en in de olie in ± 5 minuten goudbruin bakken. De vis uitlekken en met viskruiden bestrooien. De saus apart erbij serveren.

Serveertip:
Lekker en heerlijk met worteltjes en aardappelpuree.