400 g
basmatirijst
2 eetlepels olie
2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
2 uien, gesnipperd
250 ml kippenbouillon (van tablet)
125 ml crème fraîche
1 zak verse doperwten (koelvak, 200 g)
4 kipfilets, in dunne reepjes
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels bloem
4 eetlepels gebakken uitjes |
Voorbereiding:
Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Olie in ruime pan
verhitten en ui en bleekselderij op matig vuur 2 min. bakken. Kip
toevoegen en 1 min. meebakken. Kerriepoeder en bloem mengen, over
kip strooien en omscheppen
Bereidingswijze:
Al roerend bouillon in gedeelten bij kipmengsel schenken, volgende
scheut pas toevoegen als vorige scheut door bloem gebonden is.
Geheel aan de kook brengen en vuur laag zetten. Crème fraîche erdoor
roeren en 10 min. op zacht vuur laten sudderen. Intussen 5 min. voor
einde kooktijd van rijst, doperwten door rijst scheppen en mee warmen.
Kip-kerrieragout op smaak brengen met zout en peper.
Serveertip:
Doperwtenrijst over vier borden verdelen en kipkerrie-ragout ernaast
scheppen. Gerecht met gebakken uitjes bestrooien.
|