Voor alle andere lekkere recepten op de site, klik hieronder op banner !
Alle recepten worden gewaardeerd door sterren ( van 1 t/m 5 sterren) !
1 = lekker, 2 = erg lekker, 3 = heel lekker, 4 = geweldig lekker, 5 = super lekker !
De lekkerste Bonbons en Chocolade !
Een speciale selectie van recepten voor de lekkerste bonbons en chocolade, als bijgerecht of nagerecht, met zorg bij elkaar verzameld !
Bonbons maken:
Om een gevulde bonbon te maken zijn
grofweg twee methoden.
Met een vloeibare vulling: Eerst wordt warme chocola in een vorm gegoten.
Wanneer de chocola gestold is, is hieruit een bakje ontstaan. Het heeft de vorm
van de bonbon, maar dan ondersteboven. Dit bakje wordt gevuld met de vloeistof,
bijvoorbeeld likeur. Hierna wordt het bakje afgedekt met een laagje gesmolten
chocolade. Wanneer deze laag ook gestold is, is de bonbon klaar.
Met een zachte (gelaagde) vulling: Eerst wordt een
platte laag chocola, van slechte enkele millimeters dik, gemaakt. Hier overheen
wordt de vulling aangebracht. Dit zijn één of meerdere lagen. Nu wordt het
geheel in blokjes (of een andere vorm) gesneden. De verschillende vormpjes
worden overgoten met chocola en wanneer ook deze buitenste laag gestold is, zijn
de bonbons klaar.
Eventueel kan nog een patroon of een versiering op de bonbon worden aangebracht
met een andere kleur chocola.
Recepten zijn voor 4 personen, tenzij in recept anders vermeld.
De Recepten:
B