Wrijf het runderbraadstuk
in met zout, peper en pimentpoeder.
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Maak intussen de uien, de knoflook, de bleekselderij en de paprika
schoon en snijd ze heel klein. Halveer de Spaanse peper, verwijder
de
zaadjes en snijd de peper fijn. Leg het vlees op een bord. Bak alle
gesneden groenten circa 4 minuten in het bakvet.
Roer de salsasaus, mosterd, kaneel en het bier erdoor. Breng de saus
aan
de kook. Leg het vlees erin en smoor het met het deksel schuin op de
pan
in circa 1 uur zachtjes gaar. Leg het vlees op een plank en laat het
circa 5 minuten rusten. Kook de saus eventueel op hoog vuur in tot
deze
wat dikker begint te worden. Bind de saus eventueel met allesbinder.
Snijd het vlees in plakken. Leg deze dakpansgewijs op een warme
schaal
en schep er wat saus over. Garneer met toefjes peterselie. Lekker
met
rijst en tomaten gevuld met mais.
|