Sushi van gerookte zalm met nieuwe maatjes

Ingrediënten voor 4 personen:

4 plakjes gerookte Atlantische zalm
1 nieuw maatje
1/2 appel (Jonagold)
2 sjalotten
4 radijsjes
1 eetlepel gehakte bieslook
2 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel notenolie
enkele takjes dille
100 g maïskorrels
peper en zout
voor de saus:
2 eetlepels ciderazijn
2 dl mayonaise
5 eetlepels appelsap
een snuifje kerrie

Bereiding:

Het maatje in fijne reepjes snijden. De appel in dobbelsteentjes snijden. De sjalotten pellen en fijnhakken.
Dit alles mengen met de gehakte bieslook en op smaak brengen met de olijfolie, de notenolie een eetlepel ciderazijn, peper en zout.
Dit mengsel verdelen over de plakjes gerookte zalm en ze oprollen.
Voor de saus: de mayonaise vloeibaar maken met de resterende ciderazijn, het appelsap en een snuifje kerrie.
Serveertips:
Een sausspiegel gieten op koude borden, in het midden de zalmrolletjes erop schikken en er rond radijsschijfjes. Garneren met maïskorrels en pluksels dille.