1/2 literblik
kikkererwten, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel
komijn, 4 eetlepels sesampasta, wat citroensap en wat olijfolie
peterselie en pijnboompitten.
Vermeng voor de kebab:
350 g lamsgehakt, 250 g kalfsgehakt, 1
geraspte ui, 3 gehakte knoflooktenen, 3 eetlepels peterselie, 1/2
theelepel kaneel, 1/2 theelepel peper en zout en kneed dit glad met
1 dl water |
Verdeel brooddeeg van
witbroodmix met olijfolie en water in bolletjes van 75 g en rol elk
bolletje tot een dunne ronde lap uit.
Laat het deeg rijzen, bak de broodjes in een zeer hete oven van
250ºC 10 minuten voor en rooster ze op de barbecue aan beide kanten.
Bestrijk ze met mangochutney en humus (laat hiervoor 1/2 literblik
kikkererwten uitlekken en pureer ze met 2 teentjes knoflook, 1
theelepel zout, 1/2 theelepel komijn, 4 eetlepels sesampasta, wat
citroensap en wat olijfolie).
Bestrooi de broodjes met peterselie en pijnboompitten.
Vermeng voor de kebab 350 g lamsgehakt, 250 g kalfsgehakt, 1
geraspte ui, 3 gehakte knoflooktenen, 3 eetlepels peterselie, 1/2
theelepel kaneel, 1/2 theelepel peper en zout en kneed dit glad met
1 dl water.
Kneed het rond (platte) grillpennen tot dunne worstjes en rooster
die aan beide kanten goudbruin. |