Gegrilde lamskoteletten

Ingrediënten voor 4 personen:

4 plakken lamsschouder
4 lamskoteletten
2 courgettes
2 tomaten
zout, peper
fijngehakte peterselie
Voor de marinade:
2 fijngehakte teentjes knoflook
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
zout
1/4 liter olijfolie
Voor de saus:
1 uitgeperst teentje knoflook
2 fijngehakte sjalotten
1 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd
1/2 groene paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd
1 eetlepel fijngehakte groene chilipeper in het zuur
1 hardgekookt ei
1 eetlepel fijngesnipperde peterselie
125 g mayonaise
zout, peper

Bereiding:

Doe voor de marinade de knoflook samen met de peper, tijm, rozemarijn en een vleugje zout in een vlakke schaal, giet er de olijfolie over en roer alles goed door elkaar.
Snijd de vetrand van de koteletten met een mes in, leg al het lamsvlees in de marinade en laat het een nacht intrekken.
Vermeng voor de saus de knoflook, de sjalotten en de in kleine blokjes gesneden paprika's en roer dit samen met peper, het fijngehakt ei en de peterselie door de mayonaise. Maak de saus af met zout en peper.
Neem het vlees uit de marinade, maar bewaar deze en rooster de koteletten ± 5 minuten op de hotplate of het rooster van een heet kooltjesvuur. Bestrijk ze nu en dan met de marinade.
Halveer de courgettes en de tomaten, bestrooi ze met zout, peper en peterselie en rooster ze eventjes net voor de koteletten gaar zijn.
Serveer het gerecht met knapperig wit stokbrood.