Pel de ui en snipper hem
fijn. Snijd de varkenshaas in blokjes van ca 2
cm dik. Smelt een nootje boter in een kookpan en bak de stukjes
vlees op
een hoog vuur. Voeg er de uisnippers aan toe, laat nog even bakken
en
breng op smaak met peper en zout. Flambeer de bereiding met de
cognac en
schep het vlees uit de pan. Houd het warm onder aluminiumfolie.
Breng de
bouillon, samen met de rijst, aan de kook in de kookpan van het
vlees.
Was ondertussen de paprika, verwijder de zaden en de zaadlijsten en
snij
het rundvlees in stukjes.
Was de seldertakjes en pel de tomaten.
Snijd deze groenten eveneens in stukjes. Voeg deze groentestukjes,
samen
met het kruidentuiltje, bij de rijst. Pel het teentje look en pers
het
uit over de bereiding. Kruid met peper en zout en laat de rijst in
ca 15
minuten gaar sudderen.
Was de sojascheuten en laat ze uitlekken. Voeg deze ca 4 minuten
voor
het einde van de kooktijd bij de rijst.
Roer er tenslotte, als al het vocht verdampt is en de rijst gaar is,
de
vleesblokjes onder.
Serveer dit gerecht met een Rioja.
|