Risotto met varkenshaasje en cognac

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui
500 g varkenshaas
boter
een scheutje cognac
4 dl runderbouillon
200 g witte rijst
1 kleine rode paprika
2 seldertakjes
4 tomaten
1 kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier)
1 teentje look
50 g sojascheuten
peper en zout

Bereiding:

Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd de varkenshaas in blokjes van ca 2
cm dik. Smelt een nootje boter in een kookpan en bak de stukjes vlees op
een hoog vuur. Voeg er de uisnippers aan toe, laat nog even bakken en
breng op smaak met peper en zout. Flambeer de bereiding met de cognac en
schep het vlees uit de pan. Houd het warm onder aluminiumfolie. Breng de
bouillon, samen met de rijst, aan de kook in de kookpan van het vlees.
Was ondertussen de paprika, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snij
het rundvlees in stukjes.
Was de seldertakjes en pel de tomaten.
Snijd deze groenten eveneens in stukjes. Voeg deze groentestukjes, samen
met het kruidentuiltje, bij de rijst. Pel het teentje look en pers het
uit over de bereiding. Kruid met peper en zout en laat de rijst in ca 15
minuten gaar sudderen.
Was de sojascheuten en laat ze uitlekken. Voeg deze ca 4 minuten voor
het einde van de kooktijd bij de rijst.
Roer er tenslotte, als al het vocht verdampt is en de rijst gaar is, de
vleesblokjes onder.
Serveer dit gerecht met een Rioja.

Voor straks eet lekker !