1 kipfilet van ± 150 g, 1
theelepel sambal oelek, 1 eetlepel olie, 1 theelepel rozemarijn, 1/2
eetlepel olie, 1 kleine rode paprika in stukken, 1 ui in dikke
ringen,
2 tomaten, 4 rundersaucijsjes, 1 1/2 eetlepel olie, 6 takjes
koriander fijn, koriander en zout, maïskolven, boter, stokbrood |
Verwarm de grill voor of
steek de barbecue aan.
Snijd 1 kipfilet van ± 150 g schuin in plakjes van ± 1/2 cm dik.
Roer 1 theelepel sambal oelek en 1 eetlepel olie door elkaar en
bestrijk de kip hiermee.
Roer 1 theelepel rozemarijn en 1/2 eetlepel olie door elkaar en
bestrijk hier 2 lamskoteletjes mee.
Snijd 1 kleine rode paprika in stukken en 1 ui in dikke ringen.
Halveer 2 tomaten.
Smeer 4 rundersaucijsjes, de paprika, de ui en de tomaat met 1 1/2
eetlepel olie in en rooster het vlees en de groenten onder de grill
of op de barbecue gaar.
De worstjes 12-15 minuten, de groenten ± 10 minuten, de
lamskoteletjes ± 8 minuten en de kip ± 5 minuten.
Knip 6 takjes koriander fijn.
Bestrooi de kip met de koriander en zout, de lamskoteletjes alleen
met zout.
Geef er maïskolven met boter, stokbrood en gemengde salade bij. |