Kalfsvleesreepjes met jonge groenten in roomsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram kalfsvleesreepjes
1 liter water
1 middelgrote ui, in grove stukken gesneden
1/2 winterwortel, in grove stukken gesneden
1 kruidnagel
6 witte peperkorrels, gekneusd
1 laurierblad
2 deciliter roomsaus of blanke saus, pakje
1/8 l (slag)room of kookroom
4 asperges, geschild en in drieën gesneden
2 eetlepels doperwten, diepvries
8 champignons, in plakjes gesneden
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Breng het water aan de kook met de ui, wortel, kruidnagel, gekneusde peperkorrels en het laurierblad. Voeg de kalfsvleesreepjes toe en kook alles zachtjes gaar. Neem het vlees uit de pan, zeef de bouillon en laat deze tot de helft inkoken. Maak de roomsaus volgens de verpakking maar gebruik in plaats van water de ingekookte bouillon. Voeg room, asperges, doperwten en champignons toe, breng met zout en peper op smaak en laat alles nog enkele minuten zachtjes doorkoken. Verwarm de kalfsvleesreepjes in de saus en voeg op het laatste moment de fijngehakte peterselie toe.
Lekker in een rand puree van aardappel en waterkers.