Lasagne met pesto en rauwe ham

Ingrediënten voor 4 personen:

1 teentje knoflook
1 courgette
3 eetlepels olijfolie
1 blikje tomatenblokjes op sap (400 g)
zout en versgemalen peper
2 dl slagroom
100 g pesto
6 gedroogde tomaten
200 g rauwe ham
olie om in te vetten
1 pak lasagnevellen
150 g geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Pel en snipper de knoflook.
Snijd de courgette in plakjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de courgetteplakjes samen met de
knoflook.
Giet de tomatenblokjes en het sap erbij en breng op smaak met zout en peper.
Zet de slagroom met de pesto op en laat dit een beetje inkoken.
Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en de rauwe ham in blokjes en voeg die
toe.
Vet een ovenschaal in en leg er enkele lasagnevellen in.
Schep er een laagje van de tomatensaus op, weer lasagnevellen, een laagje
pestosaus enzovoort.
Zet de schaal 35 minuten in de oven en bestrooi de lasagne na 30 minuten met
de geraspte kaas.
Serveer met een tomatensalade.
Pesto is een koude saus op basis van basilicum. Je kunt hem tegenwoordig
vrijwel in iedere supermarkt kopen, maar het is eigenlijk het allerlekkerst om
hem zelf te maken en als je een keukenmachine hebt, ben je in een paar minuten
klaar.
Doe 1 bosje basilicum, 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels pijnboompitjes en een
stukje Parmezaanse kaas in een mengkom en maal het met een flinke scheut
olijfolie fijn. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.