Tjaptjoi met varkensvlees

Ingrediënten voor 4 personen:

350 g magere varkenslapjes
½ komkommer
100 g winterpeen
150 g champignons
1 ui
1 blikje bamboescheuten (150 g)
150 g taugé
olie
1 theelepel gemberpoeder
½ liter bouillon
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel droge sherry

Bereiding:

Snijd het vlees, de komkommer en de peen in reepjes en de champignons in
plakjes.
Snipper de gepelde ui en laat de bamboescheuten uitlekken.
Was de taugé.
Verhit wat olie in een braadpan, bak het vlees rondom bruin en fruit op het
laatst de ui en het gemberpoeder mee.
Voeg de peen en de champignons toe, bak ze even mee en schenk de bouillon
erbij.
Maak een papje van de maïzena met de sojasaus en de sherry.
Voeg de komkommer, de uitgelekte bamboescheuten en de taugé aan het vlees toe
en roer de aangemengde maïzena erdoor.
Laat de tjaptjoi nog even zachtjes doorkoken, breng op smaak met zout en
peper en serveer met eiermie.
Zelf Chinees koken doe je niet zo snel; even wat halen is vrij goedkoop,
lekker en wel erg smakelijk. Maar toch moet je het eens proberen, je zult er
versteld van staan hoe snel en simpel je zo'n Chinees gerecht kunt maken.
De eerste keer dat ik foe yong hai maakte, wat niet eens zo lang geleden is,
was het best spannend hoe het eindresultaat zou worden.
Maar het was verrassend goed gelukt en als je eenmaal een beetje weet hoe je
met de Chinese specerijen en kruiden moet omgaan, zul je merken dat je na een
tijdje zelfs voor een Chinese rijsttafel je hand niet meer omdraait.

Voor straks eet lekker !