Ratatouille lasagne

Ingrediënten voor 4-6 personen:

6 groene lasagnevellen
2-3 eetl. olijfolie
2 uien, fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 grote aubergine, in stukjes
1 courgette, in dunne schijven
1 groene paprika, in kleine stukjes
1 rode paprika, in kleine stukjes
400 g tomaten uit blik, fijngesneden
2-3 eetl. tomatenpuree
wat groentebouillon
zout en versgemalen zwarte peper
40 g geraspte Parmezaanse kaas
peterselie om te garneren
Voor de witte saus:
25 g boter
25 g volkorenbloem
2.8 dl melk

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 180ºC./gasstand 4.
De lasagne 12-15 minuten in water met wat zout koken.
De lasagne in een bak koud water storten om te voorkomen dat de vellen
te zacht worden of gaan plakken.
De olie verhitten en ui en knoflook glazig bakken.
Aubergine, courgette en paprika toevoegen en zacht gaar laten worden.
De tomaten (met sap) en de tomatenpuree erbij doen en zacht laten koken
tot alles gaar is. Het kan nu nodig zijn wat bouillon toe te voegen.
Goed op smaak brengen met zout en peper en apart zetten.
De witte saus: boter in een kleine steelpan smelten.
Bloem toevoegen en al roerend tot een roux koken.
Langzaam, al roerend, de melk toevoegen en aan de kook brengen. De saus
ongeveer 5 minuten laten koken en daarna van het vuur halen.
Een diepe ovenschaal invetten.
De ratatouille en lasagne in laagjes in de schaal leggen. Met de
ratatouille beginnen en eindigen met een laag lasagne.
De witte saus erover gieten en alles bestrooien met Parmezaanse kaas.
De lasagne 35 minuten in de oven bakken. Met peterselie garneren en
serveren.

Voor straks eet lekker !